<h2>Η Εταιρεία</h2><p>Aξιοποιούμε την κάθε μέσο και κάνουμε την ιδέα σας πραγματικότητα.  Το μόνο που χρειάζεστε είναι διάθεση δημιουργίας.  Εμείς αναλαμβάνουμε όλα τα υπόλοιπα.</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.katarodestan.gr/more.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Μάρμαρα</h2><p>Διαχρονική Αξία με Ελληνικά και εισαγώμενα μάρμαρα άριστης ποιότητας για καθε χώρο</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.katarodestan.gr/more2.php?l=el&id=8855' >Περισσότερα...</a></div> <h2>Εργασίες</h2><p>Μάρμαρα, Πέτρα, Γρανίτες, Πλακάκια</p><div class='bgslideshowmore'><a href='http://www.katarodestan.gr/more3.php?l=el' >Περισσότερα...</a></div>
Previous Next
Μάρμαρα

 

ΜΑΡΜΑΡΑ
Διαχρονική Αξία με Ελληνικά και εισαγώμενα μάρμαρα άριστης ποιότητας για καθε χώρο


Μάρμαρα ελληνικά και εισαγώμενα

ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΙΔΥΜΩΝ

Χρώμα: Καφέ
Προέλευση: Ελλάδα
Εφαρμογή: Στρώση, Ποδιές, Σκάλα, Τοιχοποιία, Επένδυση τζακιών, Πισίνες.
 
Τα μάρμαρα Διδύμων είναι ασβεστιτικά με χρώμα γκρι έως κυανότεφρο, καθώς και αποχρώσεις του γκρι βαθύτερες και ανοιχτότερες, που δημιουργούν ενδιαφέροντα χρωματικά σχέδια τα οποία παρουσιάζουν ικανοποιητική σταθερότητα.
Οι αποχρώσεις του γκρι ποικίλουν στα μάρμαρα Αλιβερίου, ανάλογα με το λατομείο προέλευσης του υλικού. Επίσης, ποικίλουν και τα χρωματικά σχέδια του υλικού, που μπορεί να έχουν κανονική διάταξη, όπως για παράδειγμα παράλληλες ραβδώσεις, ή να είναι ακανόνιστα. Στο υλικό μπορεί να υπάρχουν και ανοιχτόχρωμες έως σχεδόν λευκές φλέβες από ανα-κρυσταλλωμένο ασβεστίτη, με πάχος που φτάνει μέχρι και αρκετά εκατοστά, καθώς και φακοί της ίδιας απόχρωσης ή και σκουρόχρωμες φλέβες και φλεβίδια.
ΜΑΡΜΑΡΑ ΑΛΙΒΕΡΙΟΥ

Προέλευση: Αλιβέρι
Κατηγορία: Μάρμαρα Γκρί
 
Τα μάρμαρα Αλιβερίου είναι ασβεστιτικά με χρώμα γκρι έως κυανότεφρο, καθώς και αποχρώσεις του γκρι βαθύτερες και ανοιχτότερες, που δημιουργούν ενδιαφέροντα χρωματικά σχέδια τα οποία παρουσιάζουν ικανοποιητική σταθερότητα.
Οι αποχρώσεις του γκρι ποικίλουν στα μάρμαρα Αλιβερίου, ανάλογα με το λατομείο προέλευσης του υλικού. Επίσης, ποικίλουν και τα χρωματικά σχέδια του υλικού, που μπορεί να έχουν κανονική διάταξη, όπως για παράδειγμα παράλληλες ραβδώσεις, ή να είναι ακανόνιστα. Στο υλικό μπορεί να υπάρχουν και ανοιχτόχρωμες έως σχεδόν λευκές φλέβες από ανα-κρυσταλλωμένο ασβεστίτη, με πάχος που φτάνει μέχρι και αρκετά εκατοστά, καθώς και φακοί της ίδιας απόχρωσης ή και σκουρόχρωμες φλέβες και φλεβίδια.
ΜΑΡΜΑΡΑ ΤΗΝΟΥ
 
Προέλευση: Τήνος
Κατηγορία: Μάρμαρα Πράσινα
 
Τα μάρμαρα Τήνου χαρακτηρίζονται  για τους χρωματισμούς τους σε διάφορους τόνους του πράσινου, με έντονες λευκοπράσινες έως τελείως λευκές φλέβες. Οι ανοιχτόχρωμες αυτές φλέβες είναι ρωγμές πληρωθείσες με ασβεστίτη. Εξορύσσεταιαπό το 1911 στη νήσο Τήνο στη θέση Αχινοί και γεωλογικά ανήκει στους σερπεντίνες. Είναι μάρμαρο γνωστό από την αρχαιότητα και εξάγεται σε πολλές χώρες στον κόσμο.
ΜΑΡΜΑΡΑ ΜΟΥΛΑ

Χώρα προέλευσης: Τουρκία
Κατηγορία: Μάρμαρα Λευκά
 
Τ α μάρμαρα Μουλά είναι ασβεστιτικά και ανήκουν στην κατηγορία των λευκών μαρμάρων. Μπορούν να χρησιμοποιηθεί σε όλες τις οικοδομικές δραστηριότητες και μπορούν να επεξεργαστούν με όποια τεχνοτροπία θελήσει ο πελάτης : ματ, αντικέ, γυαλισμένο, βουρτσιστό. Χρησιμοποιείται τόσο σε εσωτερικούς όσο και εξωτερικούς χώρους. Ενδεικτικά: σε σκάλες, στρώσεις, τζάκια, επενδύσεις, πισίνες, ποδιές.
ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΕΣΤΟΥ

Χρώμα: Λευκό με μπεζ νερά
Προέλευση: Μακεδονία
Εφαρμογή: Στρώση, Ποδιές, Σκάλα, Τοιχοποιία, Επένδυση τζακιών, Πισίνες
 
Τα μάρμαρα Νέστου θεωρούνται εφάμιλλα της ποιότητας των μαρμάρων του Διονύσου, ενδεικτικό της αντοχής και ποιότητας των μαρμάρων αυτών. Είναι ασβεστιτικά μάρμαρα, και λόγω της ποιότητας τους έχουν ευρεία εφαρμογή στο κατασκευαστικό χώρο.
 
Τα μάρμαρα Νέστου χρησιμοποιούνται σε δάπεδα, σκαλοπάτια, επενδύσεις και πολλές άλλες εφαρμογές. Το μεγαλύτερο μέρος της ποικιλίας Νέστου εξάγεται κυρίως σαν κατεργασμένα τελικά προϊόντα μέσω του λιμανιού της Καβάλας αλλά και της Θεσσαλονίκης.
 
Το μάρμαρο αυτό εμπορεύεται συνήθως σε μπλοκ, πλάκες 2 ή 3 εκατοστών ή πλακίδια διαφόρων διαστάσεων. Στην αγορά κυκλοφορούν δύο κατηγορίες το ριγωτό, και το συννεφάτο. Πρόκειται για λευκό μάρμαρο με μπεζ νερά.
ΜΑΡΜΑΡΑ ΝΑΞΟΥ

Κατηγορία: Μάρμαρα Λευκά – Ημίλευκα
Τα μάρμαρα Νάξου χαρακτηρίζονται από την κρυστάλλινα που έχουν ενώ ο χρωματισμός τους ποικίλει από σκούρο γκρι έως πολύ λευκό. Όσο πιο λευκό είναι το μάρμαρο Νάξου τόσο πιο ακριβό είναι όπως συμβαίνει και με όλα τα μάρμαρα.
 
Το μάρμαρο είναι ασβεστιτικό, και χρησιμοποιείται στη γλυπτική, στην κατασκευή μνημείων ή ως διακοσμητικό υλικό στην οικοδομική (επένδυση δαπέδων, τοίχων, μπάνιων κλπ.) Η σκληρότητά του είναι 3-4, ανάλογα με τη σύνθεσή του και η θραύση του ακανόνιστη, ενώ το ειδικό βάρος του ποικίλλει από 1,8 – 2,85 περίπου.
 
Το μάρμαρο Νάξου εξ ορυσσόταν κατά την αρχαιότητα από τα λατομεία του Απόλλωνα, όπου διατηρούνται ακόμα πολλά ίχνη αρχαίων εργασιών.
 
Το μάρμαρο των λατομείων του Απόλλωνα είναι λευκά με μία ελαφριά ανοικτότεφρη απόχρωση και με σκοτεινότερη περιοχές και ραβδώσεις, ενώ συχνά εμφανίζεται διάστικτο από μεμονωμένους τεφρούς κόκκους. Είναι αδιαφανές και με χοντρό κόκκο.
ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΒΑΛΑΣ
 
Το μάρμαρο Καβάλας θεωρείται και είναι το πιο οικονομικό και ταυτόχρονα εμπορικό μάρμαρο στην Ελλάδα. Εξ ορύσσεται στον νομό Καβάλας. Το χρώμα του είναι είναι λευκό με έντονα μαύρα νερά ενώ κατατάσσεται στα ημίλευκα μάρμαρα.
 
Το μάρμαρο Καβάλας είναι ιδανικό τόσο για εσωτερική όσο και εξωτερική χρήση.
 
Τα τελευταία χρόνια λόγο του χαμηλού κόστους το μάρμαρο Καβάλας έχει προτιμηθεί από πολλούς κατασκευαστές για στρώσεις, σκάλες, επενδύσεις κτλ.
ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΑΛΙΦΟΡΝΙΑ

Κατηγορία: Μάρμαρα Χρωματιστά
 
Το μάρμαρο Καλιφόρνια έχει προέλευση το Μαρόκο. Χάρη στο ζεστό φυσικό μπεζοκίτρινο χρώμα του, το Καλιφόρνια χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές αρχιτεκτονικής σε όλο τον κόσμο.
 
Τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του και το εύκολο ταίριασμα του με πλήθος άλλων φυσικών ή συνθετικών υλικών, έχουν καταστήσει το Καλιφόρνια μια από τις πρώτες επιλογές πολλών διακοσμητών.
 
Έχει πολλές εφαρμογές στην οικοδομική όπως: Σκάλες, Πατώματα, Επενδύσεις Τοίχων, Επενδύσεις Τζακιών και πολλά άλλα.
ΜΑΡΜΑΡΑ ΒΡΑΤΣΑ
 
Το μάρμαρο Βράτσα έχει προέλευση την Βουλγαρία. Χάρη στο ζεστό φυσικό μπεζ χρώμα του, το Βράτσα χρησιμοποιείται σε πολλές εφαρμογές αρχιτεκτονικής και είναι από τις πρώτες επιλογές για παραδοσιακούς και μοντέρνους αρχιτέκτονες σε όλο τον κόσμο. Εξάγεται κυρίως στις αγορές της Κίνας, της Νότιας Κορέας, καθώς και σε πολλές χώρες της Ευρώπης και της Μέσης και Άπω Ανατολής.
 
Τα εξαιρετικά ποιοτικά χαρακτηριστικά του και το εύκολο ταίριασμα του με πλήθος άλλων φυσικών ή συνθετικών υλικών, έχουν καταστήσει το Βράτσα μια από τις πρώτες επιλογές για παραδοσιακούς και μοντέρνους αρχιτέκτονες, σε όλο τον κόσμο. Η ικανοποιητική ομοιοχρωμία και η λεπτομερής ποιοτική ταξινόμηση το έχουν καταστήσει από τα πιο ανερχόμενα σε ζήτηση μάρμαρα στη διεθνή αγορά.
ΜΑΡΜΑΡΑ ΒΕΡΟΙΑΣ

Κατηγορία: Μάρμαρα Ημίλευκα
 
Τα μάρμαρα Βεροίας είναι ασβεστιτικά μάρμαρα άριστης ποιότητας. Εξορύσσεται στο Βέρμιο και συγκεκριμένα στην Καστανιά Ημαθίας. Η εξαιρετικά χαμηλή απορροφητικότητα (0,02 Wt %) και η μεγάλη σκληρότητα του, το καθιστούν ικανό για οποιαδήποτε οικοδομική εφαρμογή όπως σκάλες, δάπεδα, επενδύσεις τζακιών, πισίνας, τοίχων κοκ. Η εξαιρετική λευκότητα και το τέλειο γυάλισμα που επιδέχεται δημιουργούν την αίσθηση της ακριβούς πολυτέλειας.
Για την συντήρηση των μαρμάρων αυτών απαιτείται η χρήση απορρυπαντικών με ουδέτερο pH ή πράσινο σαπούνι. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τα μάρμαρα σας σε πολύ καλή κατάσταση για πολλά πολλά χρόνια.
Παλιά εξορύσσονταν το λευκό Βεροίας. Σήμερα τα μάρμαρα τα οποία συνήθως βγαίνουν έχουν φόντο ημίλευκο. Θεωρούνται και είναι πολύ ποιοτικά μάρμαρα. Στην αγορά πουλιούνται σε όγκους, πλάκες και πλακίδια. Μπορεί να επεξεργαστεί και να πάρει όλες τις τεχνοτροπίες που μπορούν να γίνουν σε ένα μάρμαρο όπως γυαλισμένο, ματ, αντικέ, κτυπητό, βουρτσιστό, σκαπιτσαριστό.
ΜΑΡΜΑΡΑ ΘΑΣΟΥ

Κατηγορία: Μάρμαρα Λευκά
 
Ο φυσικός και ορυκτός πλούτος της Θάσου έγινε γνωστός* όταν το νησί έγινε αποικία των Πάριων που τον 7οι αιώνα π.Χ και πιο συγκεκριμένα το 680 π.Χ. Εκτός της ποιότητας του μαρμάρου της Θάσου το στοιχείο εκείνο που έκανε το νησί να προτιμάται ιδιαίτερα είναι ότι τα περισσότερα λατομεία βρίσκονταν δίπλα στη θάλασσα. Το γεγονός αυτό ήταν καταλυτικής σημασίας για την οικονομική ανάπτυξη του νησιού και τη διάδοση του λευκού μαρμάρου.
 
Τα μάρμαρα Θάσου εξορύσσονται από το νησί της Θάσου, οπού η λατομική δραστηριότητα ξεκίνησε τον 6ο αιώνα π.Χ. Το μάρμαρο της Θάσου θεωρείται σήμερα ένα από τα φωτεινότερα λευκά μάρμαρα στον κόσμο. Τα μάρμαρα Θάσου είναι δολομιτικά μάρμαρα. Λόγω της λευκότητας που έχουν τα μάρμαρα Θάσου έχουν τεράστια ζήτηση στο εξωτερικό. Τα λευκά Μάρμαρα Θάσου διατίθεται στις εξής κατηγορίες:
Θάσος Έξτρα, Θάσσος A1, Θάσσος A2, Θάσσος A3, Θάσσος Commercial.
 
Για την συντήρηση των μαρμάρων αυτών απαιτείται η χρήση απορρυπαντικών με ουδέτερο pH ή πράσινο σαπούνι. Με αυτόν τον τρόπο θα διατηρήσετε τα μάρμαρα σας σε πολύ καλή κατάσταση για πολλά πολλά χρόνια.
ΜΑΡΜΑΡΑ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
 
Κατηγορία: Μάρμαρα Μπεζ
 
Τα μάρμαρα Ιωαννίνων ανήκουν στην κατηγορία των ασβεστολιθικών μαρμάρων. Το υλικό αυτό εξορύσσεται, από τη δεκαετία του 1950, σε διάφορες περιοχές του νομού Ιωαννίνων, και έχει χρησιμοποιηθεί, ως διακοσμητικό πέτρωμα, ευρύτατα, ειδικά μέχρι και τα τέλη της δεκαετίας του 1990, σε πολύ μεγάλο αριθμό δημόσιων και ιδιωτικών έργων, σε όλη τη χώρα.
Τα κοιτάσματα μπεζ ασβεστολίθων Ιωαννίνων εντοπίζονται μέσα σε ορίζοντα ασβεστολίθων του Ανώτερου Σενωνίου, σημαντικού πάχους και μεγάλης εξάπλωσης. Ο παραπάνω ορίζοντας αποτελείται από αλλεπάλληλες στρώσεις, πάχους από 20 – 30 εκατ. μέχρι αρκετά μέτρα, που διαφέρουν μεταξύ τους, τόσο στη δομή του πετρώματος, όσο και στην απόχρωση και στα χρωματικά σχέδια.
ΜΑΡΜΑΡΑ ΔΙΟΝΥΣΟΥ
 
Κατηγορία: Μάρμαρα Λευκά
Προέλευση: Αθήνα
 
Τα μάρμαρα Διονύσου χαρακτηρίζονται για την μοναδική λευκή απόχρωσή τους, την καθαρότητα, την διαύγεια και την διαφάνειά τους.
 
Κατά τους αρχαίους χρόνους το πεντελικό μάρμαρο (σήμερα μάρμαρα διονύσου) αποτέλεσε εξαγώγιμο προϊόν της Αθήνας. Έτσι, πολλά σπουδαία μνημεία που συναντάμε διάσπαρτα σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας είχαν κατασκευαστεί από το μάρμαρο της Πεντέλης.Με έδρα την Αθήνα κανουμε παραδοσεις σε όλη την Ελλάδα και όλο τον κόσμο,
Χρώμα: Λευκό με μαύρα ή πράσινα νερά
 
Εφαρμογή: Στρώση, Ποδιές, Σκάλα, Τοιχοποιία, Επένδυση τζακιών, Πισίνες κτλ

 

Διαχρόνικη Αξία
Διαθέτουμε μια μεγάλη συλλογή από τα πλέον ποιοτικά μάρμαρα της αγοράς ιδανικά για όλα τα γούστα, ακόμη και για τους απαιτητικούς προμηθεύουμε και τα πλέον σπάνια.

 

Το μυστικό για αθάντα μάρμαρα
Όλα τα μάρμαρα για να συντηρηθούν σωστά, θα πρέπει να καθαρίζονται με ήπια απορρυπαντικά με ουδέτερο pH, ή πράσινο σαπούνι.
Αποφεύγουμε τη χρήση απορρυπαντικών με χλωρίνη που μπορεί να προκαλέσει θαμπάδα, απώλεια στην γυαλάδα, και μακροχρόνια να το καταστρέψει.


ΚΑΡΒΟΥΝΑΔΕΣ, Κύθηρα 80100 / Αττικής
Τηλέφωνο: 2736033069
Κινητό: 6936641422